Anne Blindheim

Solveig Bartun Rob beskriver kollega Anne Blindheim slik: Hennes store lidenskap er kunsthistorie og som person er hun engasjert. Hun er en usedvanlig god formidler,  som er utrolig god på å dele egne erfaringene til hjelp for andre. Anne er morsom og har en herlig humor, og  er lett å bli glad i… » Legen ga Anne beskjed om at hun aldri ville fullføre et universitetsstudium»

Dette er historien om Anne Blindheim,  38 år og jobber som erfaringskonsulent i pilotprosjektet til Helse Vest i forbindelse med «Medikamentfrie behandlingsforløp
for personer med psykoselidelser».

Til daglig har hun kontortid på Kronstad DPS,
siden høsten 2017 har hun jobbet ut mot de andre DPSene i Bergen.

Hun har over 20 års egenerfaring med psykoseproblematikk og deler positive og negative erfaringer med både medikamentfri behandling og medisinering. Selv om hun personlig trives best uten medisiner, ser hun at for henne, av og til kan være et nødvendig onde.

Ifølge hennes gode venninne gjennom 17 år, har hun særlig en styrke, hun ser ikke på seg selv som et offer. Hun bruker ikke andre for å fremheve seg selv, og føler at hun har funnet ro i livet, og har et reflektert forhold til sin historie.

Hovedoppgaven hennes i dette prosjektet er å intervjue pasienter som ønsker medikamentfri behandling for sin psykoselidelse. Både de som er i et medikamentfritt forløp og de som av forskjellige grunner ikke får lov til å gå av medikamenter. Grunnen til at hun vil gjøre dette, er å hente erfaringer fortløpende, for å kunne endre praksis om det er noe som ikke fungerer.

Ikke minst få tilbakemeldinger på hva som faktisk fungerer. Anne ønsker å kartlegge hvilke grupper innenfor psykoselidelsene som ønsker og som får tilbudet. Hennes plan er å intervjue noen pårørende til personer i medikamentfrie behandlingsforløp, ettersom de også sitter på verdifull kunnskap om hvordan behandlingen fungerer.

Hun er også invitert med som medforsker, og forskningsprosjektet dreier seg rundt opplevelsen av medikamentfri behandling, og er ledet av stipendiat og etnolog Christine Ødegaard.

I tillegg holder hun en rekke foredrag og både deltar, og av og til leder erfaringskafeen ved Kronstad .

Hun bidrar også med forefallende oppgaver i prosjektarbeid. Det at hun får praktisert skrive- og formidlingsarbeid, opplever hun som en fin bonus.

«Nå er jeg er akkurat der
jeg ønsker å være.   B o k s t a v e l i g talt.»

Det er umulig å forutse hvilken retning en ender opp i.
Jeg ønsker å gi håp om bedring og et godt liv.
Når jeg snakker med de ansatte ved NAV og institusjonene, analyserer jeg som regel anekdoter fra mitt liv, for å understreke potensielle feiltrinn som er gjort, men også hvordan det kan gjøres bedre. Jeg prøver å skape en dialog og se flere perspektiver. Jeg er ingen fasit, men tror heller ikke at jeg er et så unikt snøfnugg at ingen kan kjenne seg igjen, eller har vært i samme situasjon. Jeg tror det kan være nyttig for alle parter, å se at man kan komme seg ut av destruktive og repeterende mønstre.

LES VIDERE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *