Sommerstua recovery


Bruker: Jeg trur det er mange som ønsker seg mer innhold enn å spille biljard og drikke kaffe…

Vi ble med på et recovery møte ved Sommerstua,
hvor vi fikk høre mange gode tanker og refleksjoner fra brukerne.  Deles anonymisert her:

Bruker1: «bare det å se på seg selv som en ressurs,
kan være en utfordring for mange»  «jeg har min indre motor, når jeg er her, så maler jeg, 
det har jeg alltid gjort, så jeg trenger ingen annen form for recovery»  «samtidig ser jeg at vi trenger å bli pushet ut av det trygge, for å få mer utvikling. Når jeg ser meg rundt på Sommerstua, er det nok mange som kunne tenkt seg noe mer enn å spille biljard, og drikke kaffe. 

Bruker2Det er godt å være på Sommerstua, her settes det ingen krav,  som ellers i samfunnet,  som feks Nav. Her gjør vi akkurat det vi har lyst til, og det er vel nettopp det et lavterskeltilbud skal være? Det er mange som er skeptiske til recovery av brukerne, mange av oss forstår ikke hva det betyr, og liker ikke forandringer.

For mange av oss er forandring traumatisk, så vi må få mer informasjon om hva recovery egentlig er.

Bruker1: » det er fint å få forklart hva recovery betyr for oss brukere, mange av oss forstår ikke hva det betyr i praksis»

Beate:  Da er vi enige, etter møte idag (fredag 13 nov)  at vi skal tenke litt hver for oss, om hvordan vi kan øke trivselen i hverdagen, og bli mer delatktig i å utforme innholdet, (det som skal skje) på Sommerstua. I neste møte tar vi de tankene frem igjen, og hvordan vi skal forklare og ufarligjøre recovery.

Ansatt:  » Jeg jobbet i Danmark med recovery modellen, og der var brukerne svært fornøyd med hvordan ting ble løst, det ble ikke gjort en eneste beslutning uten brukerinvolvering og brukerfokus» I Danmark har de kommet langt på recoveryfeltet.» 

Ansatt: Vi ønsker å innføre denne tankemåten/recovery for at dere skal føle mer inkludering, selvbestemmelse og håp. 

Del gjerne:

Reklamefritt Psykisk helsemagasin